29 mars 2014
08:00

Farstorp/Hästveda

Referat: Karlshamns Tjejcup - Farstorp/Hästveda

Klockan 08:45 kliver 13st sömniga tjejer och 15st bleka supporters ur bilarna ut i ett soligt Karlshamn för att börja uppladdningen inför 9-mannaturneringen Tjejcup.se. Efter uppvärmning och taktik är dags att göra entré på konstgräsplanen i den inledande 18 minuters-matchen mot Kristianopels GoIF.

Kristianopels GoIF – Farstorp/Hästveda 1-0

Våra tjejer inleder förvirrat och med märken efter kudden fortfarande kvar i ansiktet. Ovanan vid den lilla planen och 9-mannaspelet gör att de har svårt att komma igång och komma in i matchen. Spelet är trots allt mycket jämnt och med ett visst övertag i bollinnehav för Farstorp/Hästveda men de riktigt vassa målchanserna saknas. 4 minuter före slutet trodde alla att Elna skulle avgöra när hon dra iväg ett rykande skott men målvakten gör en kanonräddning och lyckas tippa bollen stolpe ut. 2 minuter senare kommer kallduschen när Kristianopels anfallare utnyttjar ett missförstånd mellan försvar och målvakt vilket slutar med nätrassel. Förlusten i premiärmatchen är ett faktum.

IFK Karlshamn HIF – Farstorp/Hästveda 2-0

Matchen mot Karlshamn inleder tjejerna mycket bättre och de är betydligt mer fokuserade. Men även motståndet är vassare och redan efter 2 min lyckas Karlshamn få till ett inlägg som dundras upp i nättaket med en volleyspark. Men Farstorp/Hästveda tappar inte fokus på grund av detta utan fortsätter att rulla boll. Precis som i förra matchen är det ett övertag i bollinnehav för våra röd-svarta men tyvärr leder det inte till några riktigt farliga kvitteringschanser. I den nionde minuten fortsätter oturen att förfölja Farstorp/Hästveda då bollen går som en flipperkula i straffområdet framför Emilia innan den via våra egna landar i målet. Matchen är därefter mycket jämn och trots förlusten kan man konstatera att tjejerna gör en riktigt bra match mot ett tufft motstånd.

Farstorp/Hästveda – Helsingborgs AIS 2 – 0

För att ha någon som helst chans att gå vidare till kvartsfinal är det bara en sak som gäller, nämligen seger och helst med så många mål som möjligt. Tjejerna inleder matchen supertaggat och ger inte HAIS någon som helst chans att få delta i spelet. Efter 4 minuter ger sig Linnea ut på en soloraid ända nere från eget straffområde och avslutar med ett otagbart skott i burgaveln. Efter detta haglar chanserna och där är flera riktigt bra möjligheter till att utöka ledningen. HAIS målvakt och försvar fick ta till alla möjliga tricks för att freda sig, allt från efterslängar till pakter med målramen. I den tionde minuten kan de inte stå emot längre när Fransson fångar upp en retur som hon iskallt rullar in. Matchen fortsätter i samma anda men några fler mål blir det inte och resultatet räcker till vidare avancemang i turneringen.

Kvartsfinal
Kristianopels GoIF – Farstorp/Hästveda 1 – 0

Det slumpar sig så att Farstorp/Hästveda åter igen får möta premiärmotståndarna Kristianopel och tjejerna är ute efter revansch. Likt de andra matcherna är det våra tjejer som står för bolltrillandet men motståndarna är snabba och kommer i farliga kontringsanfall. Efter halva matchtiden lyckas en av Kristianopels små turboanfallare rycka ifrån försvaret och peta in ett ledningsmål. Farstorp/Hästveda vill mer och gör allt de kan för att kvittera och få till en straffläggning. Trycket mot Blekingarnas mål ökar och där är ett par bra möjligheter samt ett flertal halvchanser men det stannar vid nära. Tjejerna gör ännu en bra match och det är tillfälligheterna som avgör.

Farstorp/Hästveda går trots allt inte lottlösa från cupen då Linnea lyckas håva in ett ”matchens lirare”pris. Även supportrarna verkar nöjda vid hemfärd då de inte bara bjudits på fantastisk fotbollsunderhållning utan även ett underbart väder, där Linda Nilsson tar hem priset som mest vidbrända solare tätt följd av Jesper.